top of page
  • Writer's pictureTamara Hartman

Velikonočni zajčki

Danes sem zate pripravila nekaj različnih idej, kako ustvariti velikonočno dekoracijo, saj se velikonočni prazniki že bližajo. V svojo sobo ali kuhinjo boš tako privabil/a velikonočno vzdušje.


Najprej je tukaj nekaj idej za izdelavo zajčkov. Doma pobrskaj za materiali in naredi tistega, za katerega imaš doma pripomočke.

 

Zajčki št. 1


Ti papirnati zajčki bodo zagotovo popestrili velikonočno dekoracijo. Uporabiš lahko barvni ali pisan papir, če boš pa uporabljal/a belega, pa zajčke tudi pobarvaj.


Potrebuješ:

  • papir (različnih barv)

  • flomaster

  • škarje

  • lepilo


Pri izdelavi sledi naslednjim slikam po korakih. Najprej začni z rezanjem papirja na trakove, ki naj ne bodo preozki. Ta trak potem odreži tako, da ne bosta enako dolga. Eden naj bo krajši (za zajčkovo glavo), drug pa daljši. Na krajšega nato nariši oči, smrček in ustka.

Nato trak papirja z zajčjim obrazom zvij v tulec in zalepi. Tudi daljši trak zlepi v nekoliko večji tulec in zlepi. Nato si pripravi papir za ušesa in tačke. Nariši jih in izreži, na koncu pa prilepi na zajčka. Spremljaj slike za pomoč.


Tako in že si pri koncu. Zajčku lahko narišeš ali zalepiš še brčice, nato pa ga postavi ob ostalo velikonočno dekoracijo. Narediš lahko več pisanih zajčkov.



 

Zajčki št. 2 - štampiljke



Ali veš, da si lahko kar sam/a doma ustvariš štampiljko zajčka? In to na preprost način.


Potrebuješ:


  • 3 tulce rolic wc papirja/papirnatih brisačk - ali manj, če jih boš razpolovil/a po dolžini

  • spenjač/lepilo/lepilni trak

  • tempera barve

  • flomaster


Najprej dva tulca sploščiš, da postaneta koničasta (za zajčja ušesa), en tulec pa ostane okrogel. Tri tulce zalepi ali spni skupaj. Pomagaj si s sličicami. Pazi, da jih ne zlepiš skupaj stopničasto oz. enega tulca višje od drugega, sicer ne boš mogel/mogla dobro odtisniti.

Na krožniček si pripravi tempera barvo. Zlepljene rolice pomoči v barvo, da se vsi robovi obarvajo in odtisni na papir. Uporabiš lahko bel, pisan, reklamni ali časopisni papir. Tempera pa naj bo drugačne barve, da se bo dobro videla.


Naredi več odtisov in pazi, da z roko ali rokavom ne popackaš, saj se tempera malo dlje suši. Nato nariši še oči, smrček, gobček, lahko tudi zobke in že so zajčki pripravljeni! Če želiš, nariši še travo in dodaj kakšno velikonočno jajce.



 

Zajčki št. 3

Tudi tile zajčki so zelo simpatični, kaj meniš?


Za njihovo izdelavo potrebuješ:


  • papir (uporabiš lahko barvni ali pisan papir, če boš pa uporabljal/a belega, pa zajčke tudi pobarvaj)

  • flomaster (za oči in smrček)

  • škarje

  • lepilo


Nato se loti izdelave. Pri izdelavi sledi naslednjim slikam po korakih. Najprej začni z rezanjem papirja na ozke trakove (približno 1-1,5 cm). Potreboval/a boš 4 daljše in 4 krajše trakove. Daljše trakove zlepi skupaj, kot kaže slika, da dobiš obliko krogle. Kraše trakove zlepi na isti način, to bo zajčja glava. Obe kroglici nato spni ali zlepi skupaj.

Nato si pripravi košček papirja za ušesa, gobček, smrček in zobke. Oči lahko prav tako izrežeš, lahko pa jih tudi narišeš. Vse to nato prilepi na zajčka. Pomagaj si s slikami.

 

Ideje za velikonočne piščančke najdeš tukaj: https://thartm.wixsite.com/ustvarjajmoskupaj/post/velikonocni_piscancki


Ideje za velikonočna jajčka najdeš tukaj:


 

#vir: https://www.easypeasyandfun.com https://www.craftymorning.com/toilet-paper-roll-bunny-stamps/

415 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page